İçeriğe geç

Mütevazi Ne Demek Nasıl Yazılır

Mutevazi mi mütevazı mı?

TDK’ya göre modest kelimesinin doğru yazımı “mütevazı”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir. Doğru cümlede kullanımı: Olimpiyat madalyasını kazanan atlet zaferini mütevazı bir şekilde kutluyor.

Mütevazı ne demek TDK?

TDK’ya göre mütevazı kelimesinin anlamı şöyledir: Mütevazı: Birbirine paralel anlamlar ifade eden sıfat. Mütevazı: Gösterişsiz, mütevazı anlamlarına gelen sıfat.

Mütevazi ve mütevazı farkı ne demek?

Arapça kökenli olan ve hem gösterişsiz hem de mütevazı anlamına gelen “humble” kelimesi bazen modest ile karıştırılır. Kelimenin doğru yazımı “humble”dır. Hem anlam hem de eşanlamlı olarak ortaya çıkan unpretentious ve unpretenious, aynı zamanda humble kelimesinin eşanlamlıları olarak da bulunur.

Mütevazi insana ne denir?

Alçakgönüllü insana “HUMEST” denir.

Mütevazılık ne demek kısaca?

Mütevazı kelimesinin sözlük anlamı “mütevazı” veya “gösterişsiz” olarak ifade edilir. Bu genellikle kişinin karakter yapısına göre geçerlidir. “Mütevazı” kelimesi, kendisi veya yaptıklarıyla övünmekten hoşlanmayan, gösteriş yapmayan ve mütevazı olan kişiler için kullanılır.

Mütevazi ne demek örnek cümle?

Mütevazı: gösterişsiz, mütevazı anlamına gelen sıfat. Mütevazı kelimesi için örnek cümleler şunlardır: O kadar mütevazı bir kadın ki sesini asla yükseltmiyor. Bugün okulda öğrencilere mütevazı olmanın ne kadar önemli olduğunu anlattım.

Mütevazi kelimesinin kökü nedir?

mütevazı – Nişanyan Sözlüğü. Arapça wḍˁ kökünden gelen ve “mütevazı, alçakgönüllü” anlamına gelen mutawāḍiˁ متواضع kelimesinin ödünç alınmış halidir. Bu kelime Arapça waḍaˁa وضع “uzanmak, uzanmak” fiilinin mutafāˁil ölçüsündedir, VI. aktif fiil sıfatıdır. Daha fazla bilgi için mütevazılık makalesine bakın.

Mütevazı ne demek din?

Ahlaki terim, kendini beğenmişlik ve övünme anlamına gelir. Kur’an’da insanın aşağılanmasına yol açan zayıf ve itibarsız bir durum anlamına gelir.

Mütevazı nasıl okunur?

İşte onlardan biri: Alçakgönüllü – Alçakgönüllü.

Mütevazi yer ne demek?

Alçakgönüllülük, mütevazı olmak, alçakgönüllü olmak ve övünmekten uzak durmak anlamına gelir. Cömertliğin bir işareti olan alçakgönüllülük hali, kibre zıttır. Bu nedenle dinimizde büyük bir yer tutar. Allah kibirlileri sevmez ve Müslümanlara alçakgönüllülüğü emreder.

Mütevazi paralel nedir?

Mütevazı kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir (mutevāżi). Mütevazı, gösterişsiz anlamına gelir. Mütevazı kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir (mutevāzī) ve paralel, paralel anlamına gelir.

Alçak gönüllü ne demek?

“Tevazu sahibi olmak” ifadesinin TDK sözlüklerindeki anlamı ise şöyle: – Alçakgönüllü, mütevazı, kendi değerini küçümsemeyen, başkalarını küçümsemeyen, kibirlenmeyen kişi.

Mütevazi giyinmek ne demek?

Minimalist giyim tarzı için en önemli kelime mütevazıdır. Tek renkli, rahat ve sade kombinasyonlarla kendini yansıtmayı ifade eder. Renk karmaşasından uzak, pratikliğiyle öne çıkar. Minimalist giyim tarzı kadınlar tarafından daha çok tercih edilir.

Mutevazi insan nasıl olur?

Büyük adam; alçakgönüllülükle, tevazu ile, kibir veya gurur olmadan yapılır. Bu, ahlaki kuralların benimsenmesi ve özümsenmesiyle mümkündür. Alçakgönüllülük, fakirlerden çok zenginlerin, memurlardan çok üstlerin, cahillerden çok alimlerin ve halktan çok yöneticilerin ihtiyaç duyduğu sosyal bir olgudur.

Tevazu nedir örnek?

Alçakgönüllülük kavramı sözlüklerde yer alır; mütevazı olmak, alçakgönüllülük göstermek, kibirden uzak durmak gibi anlamlara karşılık gelir. Kibir ve küstahlığın tam tersidir. Düşünürümüz erdem sınıflandırmasında alçakgönüllülüğü cesaret erdemine dahil eder.

Mütevazı nasıl okunur?

İşte onlardan biri: Alçakgönüllü – Alçakgönüllü.

Mütevazı hangi dilde?

mütevazı – Nişanyan Sözlüğü. Arapça wḍˁ kökünden gelen ve “mütevazı, alçakgönüllü” anlamına gelen mutawāḍiˁ متواضع kelimesinin ödünç alınmış halidir. Bu kelime Arapça waḍaˁa وضع “uzanmak, uzanmak” fiilinin mutafāˁil ölçüsündedir, VI. aktif fiil sıfatıdır.

Haydi mi Hadi mi?

Türkçe’deki bazı kelimeler sıklıkla yazımlarıyla karıştırılır. “Hadi, hadi” kelimesi de bu kelimelerden biridir. Peki doğru yazımı nedir? Türk Dil Kurumu’nun (TDK) kılavuzuna göre, yanlışlıkla “Hayli Hayli” olarak kullanılan kelimenin doğru kullanımı “hadi”dir.

Yeyin mi yiyin mi?

Öte yandan, say ve eat tek heceli fiillerinde, i ünlüsü söyle, söyle, söyleyelim, diyelim, öyleyse; yiyen, yiyerek, yiyen, yiyelim, ye, ne zaman ye, ye, vb. şeklinde de yazılır. Ancak örneğin, söylediğinizde, kelimelerdeki e harfi yazımda korunur.

Tavsiyeli Bağlantılar: Oluşmak Eş Anlamlısı Nedir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Sarışın Escort